пʼятниця, 24 червня 2016 р.

Перший пішов! або Не вже, поки ми зберемося в ЄС, то вже не буде куди?

Перший пішов! або Не вже, поки ми зберемося в ЄС, то вже не буде куди?

(маленька історія про "просрані" великі надії)

Чи стане вихід Великої Британії зі складу Євросоюзу початком його кінця? Питання звичайно цікаве, але гадати на дану тему не буду. Натомість, краще мабуть подумати та оцінити чи ми (Україна) встигнемо в ЄС до його кінця...

Ото ж, 23 червня 2016 року у Великій Британії відбувся той самий референдум, про вихід Королівства із Європейського союзу. Так, згідно кінцевим результатам референдуму 51,9% жителів проголосували за Brexit, тоді, як 48% - побажали залишитися в складі Євросоюзу (за даними ВВС).


Результати Британського референдуму вразили всіх. Так, фондові ринки відреагували миттєво, в результаті курс фунта пішов донизу, так само втратили позиції європейські цінні папери, знизилася ціна на нафту.

Для України дане рішення Королівства також матиме свої негативні наслідки, зокрема це може відстрочити наш безвізовий режим.

Але, суть проблеми навіть не в тому, що нам по візах до Європи ще кататися прийдеться. Проблема в тому, чи не наслідуватимуть інші розвинені країни Єврозони прикладу Британії. Так, скажімо вихід Німеччини може одним кроком поховати Євросоюз, враховуючи те, що саме дана країна є його економічним локомотивом.

Тому, тепер питання постають такі: Хто наступний? Та коли?
І найголовніше питання: Не вже, поки ми зберемося в ЄС, то вже не буде куди?

І якщо, із Європейського союзу вже починають виходити його найсильніші учасники (уточнюю, що на даний момент це рішення прийняла лише одна Велика Британія), то чи встигне Україна прийняти всі реформи та вступити до Євросоюзу?
А то з нашими стараннями, швидкістю та бажаннями реформуватися - вступати вже може не бути куди... Шкода буде, бо ж так хочеться побути Європою...


Дякую!

Будьте щасливі!

Увага! Застосування матеріалів вказаних статей дозволено лише, із посиланням на їх джерела.


З повагою,
Максим Вікторович Ступаченко

По этой ссылке Вы можете перейти на все мои блоги:

MY BLOGS / МОИ БЛОГИ

Немає коментарів:

Дописати коментар