вівторок, 18 жовтня 2016 р.

Найкраще тверде паливо для індивідуального опалення

Найкраще тверде паливо для індивідуального опалення

Стало холодно! Настав час запалювати грубки!
От тільки питання чим? Хоча... Що за запитання таке, - звісно ж дровами! 
Можливо... Але не факт!
На сьогоднішній день є набагато ефективніші види палива!

Чим вигідніше грітися взимку, коли НЕ газом та НЕ дровами?


В час коли енергоефективна галузь стрімко розвивається, на ринку з'явилася велика кількість альтернативних видів твердого палива, яке значною мірою є кращими за звичайні дрова. Це і пелети, і різні види брикетів (Nestro, Ruf, Pini&Kay).
Зупинюся трішечки більш детально на тому, що є що, та які із даних видів твердого палива найефективніші та найкращі для опалення.

Брикети Nestro


Паливо із сухої подрібненої деревини, тирси, соломи чи лузги, сформоване пресом під високим тиском у формі круглих полін, розміром 60 х 300 мм. У їх виробництві не застосовуються ніякі склеюючі речовини (клеї, смоли). 
Мають високу температуру горіння та достатню високу тепловіддача (в середньому в межах 1700-2000 ккал/кг, залежно від сировини). Добре підходять для горіння в усіх видах топок - у твердопаливних котлах, грубках, камінах, тощо.
Орієнтовна ринкова ціна складає 1150-2500 грн за 1 тону, залежно від сировини та типу пакування (станом на жовтень 2016 р.).

Брикети Ruf 


Сформовані пресом під високим тиском брикети-цеглини із сухої подрібненої деревини, тирси, соломи чи лузги, розміром 65 х 95 х 155 мм. Виготовляються без застосування склеюючих речовин (клеїв, смоли).
Брикети Ruf мають високу температуру горіння та достатню високу тепловіддача (в середньому в межах 1800-2400 ккал/кг, залежно від сировини). Також підходять для горіння в усіх видах топок - у твердопаливних котлах, грубках, камінах, тощо.
Орієнтовна ринкова ціна складає 2050-2800 грн за 1 тону, залежно від сировини та типу пакування (станом на жовтень 2016 р.).

Брикети Pini&Kay 


На сьогодні є найвисокотехнологічними паливними брикетами, представленими на ринку України. Це брикети розміром 50 х 50 х 310 мм. із отвором у центрі. Виробництво Pini&Kay відбувається шляхом пресування сухої подрібненої деревини твердих порід дерева (дуб, ясен) під високим тиском і при високій температурі. В процесі термічного спікання тирси знищується вся бактеріальна флора і виходить "мертвий" продукт для паразитів (жучків, грибків і мікробів). Вони не включають у себе ніяких зв'язувальних речовин, смол та клеїв, крім натурального лігніну, що міститься в клітинах деревини.
Серед всіх перерахованих видів твердого палива, брикети Pini&Kay мають найвищу температуру та тривалість горіння, а також найвищу теплотворність - в межах 4400-4900 ккал/кг, що є майже на рівні вугілля. Pini&Kay підходять для горіння в усіх видах топок - у твердопаливних котлах, грубках, камінах, мангалах, тощо. Крім того, дані брикети є найбільш стійкими до вологи, завдяки їх щільній основі, яка утворюється в результаті температури, що виникає при пресуванні та сприяє запливання поверхні брикеті. Тому зберігати їх можна як завгодно довго.
Орієнтовна ринкова ціна складає 2200-2900 грн за 1 тону, залежно від сировини та типу пакування (станом на жовтень 2016 р.).

Пелети 


Гранульоване тверде паливо паливо для твердопаливних котлів, являють собою гранули із тирси, соломи, лузги, тощо. 
Чудове паливо, але підходить не для всіх типів топок, в першу чергу через те, що це гранули, і користуватися ними не зовсім зручно, на відміну від брикетів. Ідеальними для опалення пелетами є спеціальні пелетні котли із додатковими бункерами для загрузки.
Орієнтовна ринкова ціна складає 1200-2750 грн за 1 тону, залежно від сировини та типу пакування (станом на жовтень 2016 р.).

Підведемо підсумок 

Окрім дров Є гарний вибір твердого палива на ринку. І слід зазначити, що дане паливо є більш ефективним, як в енергоефективному, екологічному та у економічному співвідношенні.

Для порівняння, достатньо просто переглянути наведену таблицю:






Таким чином, можемо зробити висновок, що серед всього широкого ряду альтернативного палива, найенергоефективнішим та найекономічно вигіднішими є паливні брикети Pini&Kay. Які при своїй майже такій же ціні, як інші види брикет мають найвищі показники горіння. І крім того, зручні у користуванні. А у порівнянні із дровами, так взагалі.

Дякую!

Будьте щасливі і не партесь!

Увага! Застосування матеріалів вказаних статей дозволено лише, із посиланням на їх джерела.


З повагою,
Максим Вікторович Ступаченко

По этой ссылке Вы можете перейти на все мои блоги:

MY BLOGS / МОИ БЛОГИ


1 коментар:

  1. Сьогодні я такий щасливий, бо Бог зробив це для мене, переживши важкі часи з іншими позикодавцями, і нічого не виходить, я збирався втратити віру і надію, але все одно маю бути стійким і переслідувати те, що шукаю. Я щасливий сьогодні, бо Бог скерував мене до найкращої Позикової компанії, і я ні про що не пошкодував, зв’язавшись з ними, і моє сердечне бажання було задоволено, і мені дали вказану суму, про яку я просив (300 000,00 дол. США), гроші були сплачені мій рахунок після двох тижнів розмови з компанією, і вони не напружували мене і не боліли при отриманні цієї позики від них, інші члени моєї родини та друзі, яких я їм направляв, теж отримали свою позику, я б тебе дуже любив зв’язатися з 247officedept@gmail.com / whatsapp 1-989-394-3740. . і швидко отримайте свою позику, і це безпечно і швидко, ви, у кого є втрачена надія, віра і все, що у вас є, лише в ім’я отримання позики, і нічого не виходить, бріться об заклад, якщо ви спробуєте цього чоловіка на ім’я Бенджамін, ви ніколи не пошкодуйте про що-небудь, і ваш запит на позику буде схвалено, і він буде виплачений безпосередньо на ваш банківський рахунок, тож поспішайте зараз і зв’яжіться зі швидкою реакцією на WhatsApp + 1-989-394-3740. попросіть будь-який тип Позики, і вона буде Вам надана. я бажаю вам краще

    ВідповістиВидалити